Meedenken als een uitgever

CC001_5tipschrijven_wide.jpg

Content marketing is een vak.

De kunst om met verhalen loyale klanten en leads te creëren, gaat verder dan een reeks checkboxes aanvinken. Goede content marketeers brengen doelstellingen, het juiste publiek en bereikmogelijkheden samen in een strategie die meetbare resultaten oplevert. En zo worden marketeers eigenlijk uitgevers. Voor heel wat merken is dit vaak een nieuwe aanpak, maar voor een uitgeverij als Mediahuis is dit vooral een verlenging van hoe we decennia lang onze kranten, websites en andere publicaties runnen.

Die ervaring stellen we graag ter beschikking. Hier is een overzicht van de diensten die we aanbieden:

  • Content strategie: Onze favoriete projecten starten aan de tekentafel: daar denken we na over de redactionele missie, maar ook over bereikontwikkeling, kanaalkeuzes, productie en bijsturing op basis van harde resultaten. Een goed voorbeeld is Flanders Today, waar we de Engelstalige papieren weekkrant van de Vlaamse Overheid omvormen tot een bijzonder succesvolle multikanaalspublicatie.

  • Redactionele diensten: Misschien wel het meest pittige onderdeel van een content marketing strategie is het onafgebroken en op regelmaat leveren van goede, efficiënte content. Heel wat bedrijven hebben tijd noch focus om hier zwaar op in te zetten. Dit zit echter in onze genen: onze redacteurs staan ter beschikking om, in nauwe samenwerking, beeld en verhaal te voorzien. We ontwikkelden daarvoor FeedEngage: een veelzijdige content database waarmee we makkelijk multikanaal kunnen publiceren naar de publicatie-systemen van onze klanten. Zo leveren we voor Essent teksten-op-maat voor de nieuwsbrief en website Life by Essent’.

  • Content audit: De meeste merken en bedrijven beschikken al over heel wat content, maar krijgen dat moeilijk vertaald naar een content planning. Samen met onze klanten lichten we de al beschikbare content door - alsook de mogelijkheden inzake interne content-productie - en gaan we op zoek naar de meest optimale manier om dit bij de content strategie aan te laten sluiten.

  • Bereikontwikkeling: Heel wat content marketing projecten lijken traag op gang te komen. Je hebt een prachtige site, publicatie of blog...maar geen hond komt ernaar kijken. Een slimme investering in bereik kan je dan een comfortabele sprong voorwaarts opleveren. Samen met onze collega’s van Mediahuis Connect en het Digital Competence Center binnen Mediahuis, kunnen we dat bereik - online, sociaal of op papier - een mooi duwtje in de rug geven. Zo kreeg de themasite rond ‘The Revenant’ voor 20th Century Fox een indrukwekkende boost via een campagne op De Standaard.

  • Buyer Personas: Voor wie ga je schrijven? Wat is de juiste tone of voice om dat publiek te bereiken en te charmeren met je content? Om het doelpubliek van een merk in een hanteerbaar aantal ijkpersonages vast te pinnen, is het belangrijk dat de juiste vragen gesteld worden om ze zo goed mogelijk te definiëren. Een oefening die uitgevers ook maken voor hun publicaties, om hun redactie zo goed mogelijk te briefen over de lezers en de publicatie te doen aansluiten bij de noden en verwachtingen van dat publiek. Dat werkt het best door met een onbevangen blik bij alle belanghebbenden te passeren met de juiste vragen, en bijgevolg een synthese te maken per Buyer Persona. Dit is een levensnoodzakelijke oefening in elk content marketing project, die we graag met onze partners uitvoeren.

  • Productontwikkeling: Of het nu gaat om een flyer, magazine, contentsite dan wel cross platform publicatie die online, app, print en sociaal omvat: de expertise van Mediahuis en onze partners stelt ons in staat projecten van elke omvang uit te werken, op te starten en te beheren. Voor Media Markt maken we zo Mediazine, een stevig magazine in het Nederlands en Frans dat klanten elke maand op de hoogte houdt rond de nieuwste ontwikkelingen, producten en tips. Dit project beheren we van A-Z: van de redactieraad bij de klant, tot de briefing naar de schrijvers, de lay-out, eindredactie, terugkoppeling naar commerciële partners en uiteindelijk communicatie naar de drukker toe.

Je merkt het: uitgeven is een vak, en Mediahuis is een van de grootste en meeste succesvolle uitgevers van het land. Die knowhow en ervaring stellen we graag ter beschikking van jouw content marketing projecten.

Wil je er graag meer over weten? Contacteer ons vandaag voor een koffie en een vrijblijvend gesprek. We delen onze kennis en passie rond content graag.

Hoe kunnen we helpen?