Content Marketing voor visit.brussels

Geschreven door Hans De Loore op 26 juli 2016

Zomer in Brussel: het e-book

In juni 2016 schreef visit.brussels een publieke aanbesteding uit met als opdracht: geef de toerismesector in Brussel een steuntje in de rug gedurende de zomermaanden. Content Connections en The Bulletin sloegen de handen in elkaar om deze opdracht uit te voeren.

De Brusselse toeristische dienst investeerde extra gezien het groeiende klimaat van onveiligheid, en wil aantonen dat de stad ook tijdens de de zomer open is voor zakendoen en toerisme. In de zomer wordt Brussel bijna een Mediterrane stad, waar festivals en gezellige feesten voor groot en klein afspelen.

Een specifiek onderdeel van de doelgroep van visit.brussels vormen de expats die in Brussel en België leven, en hun buitenlands netwerk. Het doel van de campagne bestond er in om net die expats te informeren over de verschillende toeristische en culturele activiteiten die gebeuren tijdens de zomer, en hun netwerk ervan te overtuigen om Brussel te bezoeken tijdens de zomermaanden.

Content Connections ontwikkelde voor visit.brussels samen met The Bulletin, de gezaghebbende publicatie voor expats in België, een e-book en diverse informatieve en engagerende blogposts specifiek op maat geschreven van de doelgroep van de expats. De campagne werd opgebouwd volgens een Inbound Marketing strategie.

Onderaan elke blogpost bevond zich een Call-To-Action, die de lezer uitnodigde om het e-book te downloaden. Via het e-book kon de lezer alles te weten te komen over de zomerse acties in Brussel:  de beste rooftop-bars, trendy restaurantjes, nieuwe musea, Art Deco wandelroutes, en meer.

De blogposts en het e-book werden aangekondigd via bannercampagnes en verspreid via nieuwsbrieven, sociale media, en op de sites van The Bulletin en Living Here.

In de eerste maand van de campagne werd het e-book al meer dan 2200 maal gedownload, druk gedeeld en positief ontvangen op sociale media.

 

2016-07-22_15-19-51.jpg

 

De campagne loopt van juli tot en met september 2016. Je kan het e-book 'Summer in Brussels' gratis downloaden op deze link

Meer weten over de aanpak van Content Connections om jouw verhaal te helpen vertellen naar je doelgroep? Wij werken reeds binnen de B2C, B2B en Institutionele sector. Aarzel niet en contacteer ons meteen. Wij wisselen graag van gedachten om te kijken hoe content kan helpen om jouw doelstelling te verwezenlijken. Tot snel.

 

 

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book