Mediazine krijgt digitale make-over

Geschreven door Thomas Buytaert op 05 februari 2018

Case: MediaMarkt

Intussen is ContentConnections al jarenlang vaste partner van MediaMarkt als het gaat om het uitgeven van hun eigen media. Het printblad Mediazine dat hoog scoort als het om digital lifestyle en technieuws gaat, kreeg er afgelopen najaar een digitaal broertje bij. Mediazine.be schiet uit de startblokken en maakt naam als betrouwbare bron van informatie. We gunnen je een blik achter de schermen.

Mediazine4

Je consument bij de hand nemen en zeggen “Hé, wist je dit al?” is een broodnodig element als het om de ontwikkeling van je eigen content marketingstrategie gaat. Mediazine.be, de online technologie- en lifestyleblog van elektronicagigant MediaMarkt, doet dat als geen ander. De drempel ligt laag voor wie de basis achter bepaalde technologieën wil kennen, gemiddeld voor wie zich weleens interesseert in een nieuwe release en hoog voor de techgeeks en gamefreaks. Die afwisseling maakt de website toegankelijk voor iedereen die wil bijleren, zich laten informeren of simpelweg even wil ontspannen.

Daarnaast is een vlotte communicatie tussen print- en digitale media erg belangrijk als je beide publiceert. Voor Mediazine gaat het om twee aparte teams die hun agenda moeiteloos op elkaar afstemmen en met elkaar in gesprek gegaan. Er wordt naar printartikels gekeken om te bepalen hoe het online team ze kan afstemmen op de blog – en omgekeerd. Ook is het belangrijk te benadrukken dat Mediazine een nationaal en geen regionaal kanaal is. Dit wil zeggen dat de Franse versie meer is dan alleen een vertaling, maar ook zijn eigen creatieproces kent.

Netjes gescheiden

Mediazine5

Om de geloofwaardigheid te waarborgen, koos MediaMarkt ervoor om met een onafhankelijk team van contentcreatoren te werken, namelijk ContentConnections. Hier zetten we dagelijks onafhankelijke journalisten in om zowel de online- als printpublicatie van Mediazine te verzorgen. Dit maakt dat de lezers kunnen rekenen op advies en tips van specialisten, zonder te twijfelen over het doel van het magazine. En dat doel is inspireren en informeren.

Binnen ContentConnections werken twee coördinatoren dagelijks aan de productie van Mediazine. Een van hen legt zich volledig toe op de printpublicatie, waar de andere dat voor de blog doet. Zo blijven beide media van elkaar gescheiden, maar creëren we door nauw overleg een sterke samenhang. Wie het magazine openslaat en vijf minuten later op de blog kijkt, krijgt dus eenzelfde DNA voorgeschoteld. En dat is waar beide elementen het merk MediaMarkt versterken, door onafhankelijke informatie te produceren die aansluit bij de kernwaarden van het bedrijf.

Benieuwd naar meer?
Ontdek het zelf op
www.mediazine.be of www.blog.mediamarkt.be

Graag hulp bij het bepalen van je content marketingstrategie? Geef ons een seintje.

Contacteer ons

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book

Download het ebook