8 tips om met beelden het verschil te maken

Geschreven door Thomas Buytaert op 27 mei 2016

Visuele content marketing

Niet eens zo heel lang geleden geraakte je als bedrijf makkelijk weg met puur tekstuele content marketing en posts op sociale media. Maar nu content marketing op steeds grotere schaal gebruikt wordt, worden lezers overspoeld met tekst. Vandaag maak je geen schijn van een kans meer, tenzij je content opgesmukt is met visuals.

Een visueel element – een foto, maar ook een infographic, een tabel, een slideshow, een checklist, een filmpje, noem maar op – geeft jouw content net dat tikkeltje extra. Met een goed visueel ontwerp kan je zelfs bestaande content er laten uitspringen, zonder telkens het warm water uit te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld de inhoud van een ebook omtoveren tot een infographic of een slide deck, die niet alleen vlotter verteerbaar zijn, maar ook veel makkelijker gedeeld kunnen worden.

Hier zijn alvast acht nuttige tips om de kwaliteit van je visuals een boost te geven. Zo krijgt jouw merk een krachtige, onderscheidende look, zonder (letterlijk) uren aan de tekentafel te moeten zitten.

1. Strategie en visuele content op één lijn
Een beeld maken en het beste hopen is niet echt een efficiënte content marketingstrategie. Elke dag moet je merk online opboksen tegen miljoenen beelden, filmpjes en verhalen, en dus heb je een slimme, flexibele strategie nodig om je doelpubliek te bereiken.

2. Wees authentiek
Speel in op de emoties van je publiek, en vertel iets relevants. Gebruik beelden die de persoonlijkheid van je merk weerspiegelen en een betekenisvolle link hebben met je lezers, in plaats van hen te bestoken met memes of popcultuurbeelden.

3. Vermijd stockfoto’s
Stockfoto’s besparen je misschien wel tijd, maar ze kunnen nooit zo’n boeiend verhaal vertellen als zelfgemaakte beelden. Waarom geen foto’s gebruiken van je eigen teamleden, bijvoorbeeld?

4. Wees behulpzaam
Visuele tips, checklists en how-to beelden doen het erg goed – met name op sociale media – omdat ze gemaakt zijn om klanten te helpen of inspireren.

5. Hergebruik geschreven content
Maak van je geschreven content pakkende visuals, zoals infographics, tabellen of checklists. Dit is de perfecte manier om klassieke content te verpakken in een makkelijker te verteren formaat.

6. Gebruik beelden van je fans
Je fans houden sowieso van hun eigen beelden, dus waarom maak je hier geen gebruik van?

7. Hou vast aan je merk
Hou je visuals zo merkvast mogelijk, met een slim gebruik van bedrijfskleuren en -logo’s. De beste visuele content heeft een consistent ontwerpmotief; je ziet meteen bij welk merk het hoort.

8. Beelden op maat van het platform
Gebruik niet overal dezelfde beelden. Elk social media platform heeft andere vereisten inzake beeldformaten, en bovendien heeft elk netwerk een uniek publiek.

Vergeet niet dat bij sterke beelden ook goede verhalen horen. Hier zijn onze tips voor goede content.

Zin in een uitwisseling van gedachten rond wat Content Marketing kan betekenen voor jouw bedrijf? Onze Content Specialisten doen niet liever. Aarzel niet en contacteer ons hier.

 

Onze beste tips voor content marketing en ijzersterke storytelling

Download nu het gratis e-book